Most kiderül hogyan segíthet neked és vállalkozásodnak a Széchenyi 2020 program a távmunkában. Ami biztos, hogy érdemes pályázni, mert csak nyerni lehet vele.

 

Az Európai Unió fontos célja, hogy mindenki dolgozhasson, olyanok is, akik eddig nem tartoztak a munkaerőpiac legkeresettebbjei közé. A Széchenyi 2020 program révén különböző támogatási lehetőséghez jutnak azok a cégek, amik pl. kismamákat, kisgyerekes, vagy többgyerekes anyukákat, esetleg nyugdíjasokat tudnak foglalkoztatni részmunkaidőben, távmunkában. A Rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban című pályázaton összesen közel 5 milliárd forintnyi forrásra lehet pályázni, az összeg várhatóan 300-1600 pályázó között oszlik majd el.

A cél, hogy 50-100 %-ban támogassák azokat a kis-, és középvállalkozásokat, akik alkalmazottaik megtartása vagy bővítése érdekében, esteleg versenyképességük megtartása miatt rugalmas foglalkoztatási formát vezetnének be. A program két körben zajlik, az elsőben a MAPI (Magyar Fejlesztési Iroda) felméri, hogy a pályázó vállalkozás rugalmas-e és családbarát-e. Ez ingyenesen történik. Pozitív elbírálás esetén fejlesztési tervet készítenek arról, hogyan és milyen módon lehetne még inkább rugalmassá tenni a céget, ez szintén ingyenes. A forrásokat ezen terv megállapításainak fényében lehet lehívni, és a rugalmasságot növelő beruházások, fejlesztések bevezetését lehet finanszírozni.

Ebbe a rugalmas munkavégzési módszerbe beletartozik: a távmunka; a részmunkaidős foglalkoztatás; a kötetlen munkarend; a munkakörmegosztás.

Ezek mindegyike abban segíti a dolgozót, hogy össze tudja hangolni munkahelyi és családi, magánéleti teendőit. A vállalkozás pedig sok egyéb pozitívum mellett, jó üzleti hírnévre is szert tehet, illetve javíthat társadalmi felelősségvállalásán is, melynek fontos pontja a családbarát munkahely.

A pályázaton mindenképpen érdemes részt venni, mert a folyamat során ingyenes szervezeti diagnózist és fejlesztési tervet kap a jelentkező vállalkozó. Ezek segítenek a vállalkozás jobb megértésében pl. kiszűrhetőek olyan területek, amiket később célirányosan fejleszthet. Ezen felül kézhez kapnak egy olyan fejlesztési tervet, amivel hatékonyabbá, gazdaságosabbá, innovatívabbá tehetik a vállalkozást. A rugalmas munkavégzés bevezetésével növelhető a munkavállaló szakmai teljesítménye, lojalitása, és csökkenhet az igénybe vett betegszabadság mértéke is. A pályázatban 3-15 millió forint közötti összeget lehet igényelni, attól függően, hogy hány munkavállalót érint a változás.

Pályázni lehet munkakörök átcsoportosítására, a feladatok újraszervezésére, illetve teljesen új munkakör létrehozására is. Fontos, hogy a támogatás összegét konkrét költséggel alá kell támasztani. A támogatás fele költhető a munkakörök átszervezéséhez szükséges jogi-, pénzügyi-, IT- vagy humánerőforrás-fejlesztési tanácsadásra.

Személyenként 300 ezer forint fordítható továbbképzésre, tréningre, workshopokra. A minimálbér másfélszerese fordítható új munkakörök kialakítására, ha az illető távmunkában, vagy részmunkaidőben dolgozik. Az elnyert összeg 10 százaléka pedig eszközök beszerzésére, infrastruktúra fejlesztésére fordítható.