A Széchenyi 2020 program keretein belül vissza nem térítendő uniós támogatásra lehet pályázni 2017 január közepétől 2019 január közepéig.  Ha van egy jó ötleted, ha vállalkozásodat beindítanád, akkor neked találták ki a Széchenyi 2020 programot, mivel kiemelt szerepet kaptak a mikro-, kis-, és középvállalkozások! A program keretén belül egy-egy vállalkozás 5-25 milliós összegre pályázhat.  Nemrégiben bemutattunk nyolc olyan még kiaknázatlan területet, ahol van még fejleszteni való, most nézzük meg, hogyan támogatja ezeket a Széchenyi 2020! 

Szépítsd, fejleszd településed, gazdálkodj! 

A falusi turizmus egyre népszerűbb, így tehát érdemes igénybe venni az akár ötven milliós támogatást erre a célra. Várhatóan jövő februártól lehet pályázni, a közel 36 milliárd forintos keretből rengeteg vendégházat lehet felépíteni. Emellett sok fiatalt érdekelhet még a gazdálkodás, erre is lehet támogatást igényelni, ugyanis jövő márciustól indul a régóta várt fiatal gazda program 37,7 milliárd forintos keretösszeggel! A részletekért kattints ide! 

De akár a gasztroforradalmat is érdemes meglovagolni, hiszen a Széchenyi 2020 programban kiemelt figyelmet kaptak a kisvállalkozók. Nem kell leragadni az étterem nyitásnál, ki lehet találni különböző appokat, és azok fejlesztésére felhasználni a megpályázott összeget. De természetesen egy jó helyen, jól eltalált vendéglátóhely ötletével is lehet pályázni, vagy egy már működő helyiség korszerűsítésének tervével is. 

Segíts másokon, tedd jobbá a világot! 

Az egészségügyben is vannak még piaci rések, csak meg kell találni ezeket és kiaknázni. Rá kell jönni mire lenne szükség, legyen szó konkrét eszközről, applikációról, járás segítő vagy gyógytornához való eszközről. A Széchenyi 2020 segít egy már működő vállalkozás eszközparkjának korszerűsítésében is, így akár sorozatgyártásra is be lehet rendezkedni. 

Kicsit összefügg az egészségüggyel, de mégis különálló terület a babavárást, a csecsemőgondozást segítő eszközök, honlapok, programok kitalálása, továbbfejlesztése vagy akár legyártása. A hátrányos helyzetűek megsegítésére is mindig lehet új, jobban működő, sok embernek segíteni tudó ötletekkel előállni, ezek megvalósításában is segíthet a Széchenyi 2020.  

A hazai divattervezők már külföldön is egyre népszerűbbek, van rá példa, hogy valaki egy rajzfüzettel, esetleg egy varrógéppel indított vállalkozást, ma pedig már varrónők dolgoznak neki. A divatvilágban mindig lehet újat kitalálni, vagy a régi „felfrissíteni”, csak engedd szabadjára a fantáziád és pályázz! 

Figyelj a környezetre! 

A tudatos vásárlók, a környezetükért tenni kívánók köre is folyamatosan növekszik, ennek szerves része az alternatív áramforrások, az újratermelődő energiaforrások egyre nagyobb mértékű használása. Ha tudod hogyan használható fel a nap, a szél, a víz energiája a legjobban, ha tudod hogyan lehetne az ötletet szabadalmaztatni, ilyen irányú vállalkozásodat fejlesztenéd, azt is megteheted a Széchenyi 2020-szal.