Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyolc őshonos haszonállat, aminek tartásáért pénzt kaphatsz

Őshonos állatot tartani nem csak szép hagyományőrzés, de génjeik, és a biológiai sokszínűség fenntartásával hosszú távú haszna is van. Na, de mit tudnak azok a haszonállatok, amik tartására 14 milliárd forint támogatást osztanak ki a Széchenyi 2020 Program keretein belül? Íme nyolc közülük.

0 Tovább

Nyolc gyakorlati elvárás, amit egy AKG-nyertes gazdáknak teljesítenie kell

Az agrár-környezetgazdálkodási támogatás célja hogy minél természetbarátabb módszerekkel tartsuk fenn a hazai termőterületek biológiai egyensúlyát. Ez nem csak a gazdák dolgát könnyíti meg, hanem többek között hozzájárul, hogy jobban bírja az éghajlatváltozás hatásait a talaj. Íme nyolc vállalás, amit az erre pályázóknak teljesíteniük kell.

0 Tovább

Uniós forrásokból zöldülnek a magán erdőgazdaságok

Jelenleg hazánkban több mint 900 ezer hektár magántulajdonú erdő található. A rendszerváltás óta 200 ezernél több hektárt telepítettek a magánerdő tulajdonosok Magyarországon, és ezzel az Európai Unióban is jelentős az egy főre jutó erdőterület mértéke. Ugyanakkor az erdőgazdálkodás, mint jelentős munkaigényű ágazat a vidéki munkalehetőségek szempontjából is fontos szerepet játszik.

0 Tovább

Egyre jobban csábítják a fiatalokat vidékre gazdálkodni

Tavaly karácsonykor írták ki a fiatal gazdálkodók indulását támogató uniós pályázatot, és mivel márciustól érkeznek be a kérelmek, így még korai lenne a legjobb ötletekről részletesen beszámolni. A 40 év alatti, pályakezdő termelők gazdaságalapítására fordítható keretösszeg megközelíti a 38 milliárd forintot. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a felhívás az agrárium generációváltását, valamint a vidék népességmegtartó erejének növelését szolgálja. Ismert ugyanis, hogy az Európai Unió más országaihoz hasonlóan Magyarországon is növekszik a mezőgazdaságban dolgozók átlagéletkora, a gazdatársadalom öregszik.

0 Tovább

Őshonos magyar haszonállatok tenyésztése: milyen fajtákkal érdemes foglalkozni, hogyan, miért?

Az Európai Unióban és Magyarországon is nagyon fontos a környezettudatosság, a megfelelő állattartási szokások, így pl. az őshonos veszélyeztetett haszonállatok tenyésztése. Emiatt a Széchenyi 2020 program is kiemelten támogatja azokat a kis és középvállalkozásokat, akik ilyen fajtájú állatokkal foglalkoznak.

széchenyi2020

0 Tovább

Nektek8?

blogavatar

Ha vállalkozni szeretnél, de nem tudod, hogyan szerezhetnél pénzt hozzá, pont jó helyen vagy, a Nektek8 segít! Érdekességek és hasznos tippek a Széchenyi 2020 programról.

Utolsó kommentek