Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őshonos magyar racka juhokra is pályázik a lótartó

Félvad, de jó természetű juhfajta az őshonos magyar racka. Kevesen tartják, mert nem gazdaságos. Tolnay Zoltán Pest megyei lótartó és őstermelő azon kevesek közé tartozik, aki ennek ellenére is foglalkozik ezzel a szép őshonos juhfajtával, csak azért, hogy megőrizze az utókornak. Ebben most segítséget kap a Széchenyi 2020 Program keretében, ahol részt vesz az őshonos állatok genetikai állományának megőrzését elősegítő pályázaton.

0 Tovább

Nyolc őshonos haszonállat, aminek tartásáért pénzt kaphatsz

Őshonos állatot tartani nem csak szép hagyományőrzés, de génjeik, és a biológiai sokszínűség fenntartásával hosszú távú haszna is van. Na, de mit tudnak azok a haszonállatok, amik tartására 14 milliárd forint támogatást osztanak ki a Széchenyi 2020 Program keretein belül? Íme nyolc közülük.

0 Tovább

Nyolc gyakorlati elvárás, amit egy AKG-nyertes gazdáknak teljesítenie kell

Az agrár-környezetgazdálkodási támogatás célja hogy minél természetbarátabb módszerekkel tartsuk fenn a hazai termőterületek biológiai egyensúlyát. Ez nem csak a gazdák dolgát könnyíti meg, hanem többek között hozzájárul, hogy jobban bírja az éghajlatváltozás hatásait a talaj. Íme nyolc vállalás, amit az erre pályázóknak teljesíteniük kell.

0 Tovább

Uniós forrásokból zöldülnek a magán erdőgazdaságok

Jelenleg hazánkban több mint 900 ezer hektár magántulajdonú erdő található. A rendszerváltás óta 200 ezernél több hektárt telepítettek a magánerdő tulajdonosok Magyarországon, és ezzel az Európai Unióban is jelentős az egy főre jutó erdőterület mértéke. Ugyanakkor az erdőgazdálkodás, mint jelentős munkaigényű ágazat a vidéki munkalehetőségek szempontjából is fontos szerepet játszik.

0 Tovább

Egyre jobban csábítják a fiatalokat vidékre gazdálkodni

Tavaly karácsonykor írták ki a fiatal gazdálkodók indulását támogató uniós pályázatot, és mivel márciustól érkeznek be a kérelmek, így még korai lenne a legjobb ötletekről részletesen beszámolni. A 40 év alatti, pályakezdő termelők gazdaságalapítására fordítható keretösszeg megközelíti a 38 milliárd forintot. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a felhívás az agrárium generációváltását, valamint a vidék népességmegtartó erejének növelését szolgálja. Ismert ugyanis, hogy az Európai Unió más országaihoz hasonlóan Magyarországon is növekszik a mezőgazdaságban dolgozók átlagéletkora, a gazdatársadalom öregszik.

0 Tovább

Nektek8?

blogavatar

Ha vállalkozni szeretnél, de nem tudod, hogyan szerezhetnél pénzt hozzá, pont jó helyen vagy, a Nektek8 segít! Érdekességek és hasznos tippek a Széchenyi 2020 programról.

Utolsó kommentek